Voda z prasklého potrubí zaplavila ulici v Praze. Na místo vyjeli technici

Na redakci TN.cz se obrátil jeden ze čtenářů. Na kameru zachytil situaci v pražské ulici Bulovka, kde prasklo vodovodní potrubí. To se podle jeho slov stalo kolem sedmé hodiny večer poblíž křižovatky u Pensionu U Bulovky.

"Praskl vodovodní řád o průměru 200 milimetrů. Uniká tam voda rychlostí 100 litrů za vteřinu. V tuto chvíli zatím nevíme, jaký to bude mít vliv na zásobování obyvatel pitnou vodou," řekl krátce po osmé hodině večer mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Tomáš Mrázek. Dodal také, že na místo vyjeli technici.

[chooze:article;value:485634]

​Z videa, na které se můžete podívat pod titulkem článku, je vidět spoušť, kterou voda napáchala. V místech, kde vyvěrá na povrch, je popraskaný asfalt. Voda zaplavila chodník a teče pod auty zaparkovanými u krajnice. Kvůli havárii vody také nemocnice Bulovka nechala přesunout některé sanitky.

Po třiadvacáté hodině už byl na místě havárie klid. Voda již neodtékala a část vozovky, kde voda vyvěrala na povrch byla ohraničena železnými zábranami a páskou s nápisem "Nevstupovat". V dotčené ulici byly navíc přistaveny cisterny s pitnou vodou.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.