Na Haničku myslím každý den, přiznává Hložek. Rozbrečela ho sladkým vzkazem

Symbolicky 15. srpna, kdy slaví svátek všechny Hany, oznámil Štefan Margita spolu se svými přáteli, že se fanoušci můžou těšit rovnou na dva vzpomínkové galakoncerty na počest oblíbené zpěvačky Hany Zagorové. Jeden se uskuteční v prosinci v pražské Lucerně, kde tradičně zpěvačka vždy před Vánoci vystupovala, a druhý dva měsíce poté v největší tuzemské koncertní hale.

"Koncert v Lucerně tradičně pořádá pan Luboš Kříž, který jich s Hanou Zagorovou udělal dohromady 11. Rozhodl se, že se speciální koncert k jejím 75. narozeninám přece jen uskuteční. Scénář k němu psala shodou okolností ještě sama Hanka," vysvětlil v pořadu Život ve hvězdách Leoš Mareš.

[chooze:article;value:519521]

Oba koncerty budou plné Hančiných nejbližších kamarádů a přátel, se kterými se potkávala nejen na jevištích. "Sanitku zazpívá Standa Hložek i Petr Kotvald, jenom tohle mi stačí. Já jsem je nikdy spolu naživo neviděl a myslím, že naposledy tu písničku zpívali na Hančiných sedmdesátinách," prozradil Mareš.

Pro Stanislava Hložka jsou písně Zagorové speciální. "Přiznám se, že zpívám hodně často a ty písničky mi Hanku neustále připomínají. Většina totiž patří k těm, které jsem s ní zpíval, takže na Hanku hodně myslím. Mám pocit, že na ni myslím každý den," svěřil se zpěvák.

[chooze:article;value:481984]

Na svou kolegyni Hložek nikdy nezapomene. "Byla to jedna z mých nejbližších osob. Říkal jsem, že to byla taková moje třetí ségra. Ona mi to oplatila nádherným způsobem, kdy na jednom z mých koncertů řekla, že kdyby měla bráchu, tak by chtěla, aby byl takový jako já. Rozbrečel jsem se. I teď se snažím neplakat, když na Hanku vzpomínám," dodal zpěvák.

Před rokem zemřela Hana Zagorová. Dojemná slova vdovce Margity (08/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.