Žena pro dítě vybrala zvláštní jméno. Zní jako kuchyňské náčiní, šílí kamarádka

Mladá žena se snažila vymyslet jméno pro miminko tak, aby bylo genderově neutrální a mohla jej tak dát synovi i dceři. Přišla proto s nápadem, že svého potomka pojmenuje Tupper. Jenže její přítelkyni se jméno vůbec nelíbí.

"Budoucí jméno miminka mé spolubydlící: Chce ho pojmenovat Tupper. Jako značka Tupperware. Snažila jsem se jí to vymluvit, ale ona na svém rozhodnutí trvá," svěřila se žena na sociální síti Reddit.

[chooze:article;value:519083]

Vadí jí, že jméno připomíná název firmy na kuchyňské náčiní, která se specializuje hlavně na svačinové krabičky a další obaly. "Ona si myslí, že je to roztomilé, genderově neutrální jméno. Vnímám to špatně? Je to skutečně roztomilé? Opravdu z toho šílím," dodala žena podle portálu Mirror.

Lidé na internetu se jí však zastali, ani jim se nápad nelíbí. "Bylo by to roztomilé jméno pro psa, ne pro člověka," napsal jeden z uživatelů sociální sítě. "Proč ne alespoň Tucker? Chudák dítě," přidal se další. 

[chooze:article;value:516959]

"Není to roztomilé genderově neutrální jméno. Můj mozek to automaticky přiřadil ke jménu psa. Možná to může být hezká přezdívka pro dítě, jehož sourozenec ještě neumí vyslovit Tucker, to je asi jediná možnost pro lidi. Nedokážu si představit, že bych se jmenoval Tupper a šel takhle do školy. To pak víš jistě, že ti to tam dají pořádně sežrat," zkritizoval jméno další komentující. 

Rosnička TV Nova zná pohlaví miminka. Mám problém s výběrem jména, přiznává (3/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.