Slovák autem zničil pláž v Chorvatsku. Ostuda pro celou zemi, stěžují si lidé

Chování slovenského turisty nenechalo obyvatele Chorvatska chladnými. Bezohledný muž měl údajně přijet na jednu z tamních oblíbených pláží a přímo na ní zaparkovat své luxusní auto značky BMW. Aby toho nebylo málo, auto zřejmě na pláži zapadlo a řidiči se nepodařilo z místa odjet.

Celé situaci na pláži Šimuni na ostrově Pag přihlížela jedna z tamních žen. Tu situace rozhořčila. "Byla jsem rozčílená arogancí primitivních turistů, kteří s autem zapadli na pláži hned blízko moře. Zničili pláž, když se pokoušeli auto odtáhnout," postěžovala si deníku Zadarski.

Úřady prý s celou situací nic nedělají. "Pláž je zničená a lidé se diví, že jsme my, místní, rozzlobení a bezmocní, protože žádný z úřadů nereaguje," dodala svědkyně.

[chooze:article;value:519423]

​Mužovo chování se nezamlouvá ani jeho krajanům. O situaci napsal slovenský deník Topky a článek sdílel na facebooku. Právě tam se rozhořela ostrá debata. "Kdyby aspoň sundal SPZku, ušetřil by Slovákům hodně hanby," napsal jeden z komentujících. 

Na arogantní chování turistů si Chorvaté nestěžují poprvé. Před pár lety zaparkovali turisté přímo uprostřed pláže v Selini. "Lidé doslova parkují auta přímo u moře," postěžovali si tehdy místní deníku Total Croatia News. "Nejhorší je, že jezdí jen pár centimetrů od koupajících se lidí, což je extrémně nebezpečné," dodali.

[chooze:article;value:519331]

​Na špatném místě ale umí zaparkovat i Češi. Jeden takový řidič si vysloužil i nepříjemný vzkaz na okýnko, který hlásal: "Český idiote, tady neparkuj!" Fotku tehdy sdílela chorvatská facebooková stránka s názvem Dopravní nehody.

V diskuzi pod příspěvkem se pak spustila vlna komentářů. Mezitím, co někteří si stěžovali na bezohledné turisty, jiní se řidiče zastávali. "Jsem Čech a docela mě to uráží. Všude jsou dobří i špatní lidé. Tento posměch si my Češi vůbec nezasloužíme. Vždy jsme byli věrnými turisty na Jadranu, dokonce i během války," reagoval v komentářích pan Martin.

Na cestu do Chorvatska se připravte. Benzín i známky se vyplatí koupit v Česku:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.