Krušné léto Karla Schwarzenberga! Nejdřív setkání se Zemanem, pak odvoz do špitálu

[chooze:gallery;value:32965]

​Před pár dny se bývalý kandidát na prezidenta Karel Schwarzenberg sešel se svým tehdejším rivalem Milošem Zemanem. Pozvat ho měl přímo na zámek Dřevíč. Na sociálních sítích se pak kníže na pár dní odmlčel a dal o sobě znovu vědět až ve čtvrtek.

V příspěvku přiznal, že je už několik dní v nemocnici. "Není to nic vážného," uvedl na dotaz redakce TN.cz jeho asistent Michal Pastorek. Bývalého kandidáta na prezidenta prý trápí onemocnění, kterému se říká růže.

"Je to běžný zánět, který se stává diabetikům v tomto horku. To znamená, že diabetici mají různá povrchová zranění na nohách. A když se tam dostane zánět, vznikne tahle růže," popsal Pastorek. "S ohledem na jeho věk byla nutná hospitalizace, aby se mu mohla podávat antibiotika," doplnil.

[chooze:article;value:491451]

​Sám kníže si ale na pobyt v nemocnici nestěžuje. "Už několik dní ležím zavřený v nemocnici na Karláku a shodou okolností jsem prošel dvě oddělení a několik i vícelůžkových pokojů a musím říct, že to byla skvělá zkušenost," podělil se na facebooku.

Nemocnici pochválil nejen vybavení, ale zejména skvělý personál. "Ať jsou to lékaři, sestry a ostatní personál, všichni jsou mimořádně přívětiví, všímaví a jejich skutečný zájem o člověka je opravdu povzbuzující," poznamenal.

České zdravotnictví podle Schwarzenbergovy zkušenosti zdárně konkuruje ostatním zemím. "Mám bohužel zkušenosti se zdravotními zařízeními v různých zemích, kde jsem většinou dost nadával. Ale české zdravotnictví funguje opravdu dobře. A je to především díky personálu, který je opravdu na všech úrovních vlídný a příjemný," uzavřel.

To, že se pětaosmdesátiletému Schwarzenbergovi v nemocnici daří zotavit, potvrdil redakci TN.cz i Pastorek. "Není v ohrožujícím stavu, je na tom dobře," uvedl. Bývalého ministra zahraničí by prý z nemocnice měli propustit v úterý.

Krize na Ukrajině je divadlo. Putin není Hitler ani blázen, říká Schwarzenberg (02/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.