Scény jako z hororu! Muž v masce klauna ohrožoval v Nitře pálkou lidi

Muže v masce klauna si všimli lidé bloumat ulicemi v noci z pátku na sobotu po čtvrti Klokočina v Nitře. "Okolo půl třetí ráno přijali policisté oznámení, že v ulici Škultétyho neznámý muž s maskou klauna na hlavě poškodil baseballovou pálkou vchodové dveře bytového domu," informovala na facebooku slovenská policie.

Podle policistů majitelům způsobil škodu za více než 330 eur (kolem 8 000 korun). "Rozbil sklo u vchodu. Zeptali jsme se ho, co tam dělá. On vyšel a začal na nás pokřikovat," uvedl pro TVnoviny.sk svědek. Ten za dotyčným i vyběhl ven na ulici. Ztratil se mu ale ve tmě.

[chooze:article;value:517786]

Kriminalisté muže zanedlouho zadrželi. "Museli použít i donucovací prostředky. Tedy hmaty, chvaty, údery a kopy sebeobrany, dokonce i hrozbu zbraně," popsali policisté.

V paneláku ho lidé neznají a nevědí, proč takto vyváděl právě tam. Navíc dle informací portálu nemá pocházet ani ze samotné Nitry, ale z Hlohovce. Čtyřiatřicetiletý muž nyní čelí obvinění z poškození cizí věci a výtržnictví. Soudce následně také rozhodl, že není bezpečné, aby byl na svobodě. Na rozsudek si tak počká ve vazbě.

Jen před více než týdnem přitom po centru Nitry pobíhal nahý mladík. Když zahlédl strážníky, rozběhl se opačným směrem. Hlídka jej ale doběhla, následně dal dotyčný jednomu ze strážníků dokonce facku. Podle neoficiálních informací měl skončit na psychiatrii.

V Mostě zatkla policie ozbrojené děti v maskách klaunů. Více se dozvíte v následující reportáži (2/2021):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.