Strážníci v Praze našli boxera v autě. Pes jim zemřel přímo před očima

Příběh se smutným koncem zveřejnili na svém facebooku pražští strážníci. "Otec se synem šli na návštěvu do nemocnice a psa nechali čekat tři hodiny v autě. Spoléhali na to, že je chladněji, a 1,5centimetrová mezera mezi rámem a sklem zadního okénka se jim zdála dostatečná," napsala městská policie. 

Na psa ji upozornila žena, která šla kolem. Když hlídka dorazila na místo, německý boxer stál na zadním sedadle, slintal a reagoval na lidi venku. "Podle výpovědi svědkyně z bytu nad zaparkovaným vozidlem byl pes v autě už tři hodiny," konstatovali strážníci. 

Hlídka se marně pokoušela kontaktovat majitele auta. Mezitím stlačili pootevřené okno dolů, díky čemuž se dostali dovnitř a začali psa chladit vodou. Přivolali také kolegy ze státní policie a záchranáře z útulku pro zvířata. 

[chooze:article;value:516077]

​"V tom okamžiku se k vozu vrátil 76letý majitel a jeho 50letý syn. Mladší z mužů se psa ihned ujal a položil ho na chodník," uvedla městská policie. Boxerovi ale začaly selhávat životní funkce –⁠ dýchal nepravidelně a ztrácel vědomí. "Masáž srdce byla neúspěšná," konstatovali strážníci. Pes tak nakonec před zraky všech přítomných zemřel. 

"Znovu apelujeme na veřejnost, nenechávejte děti ani zvířata čekat v autě! Jejich organismus se rychle přehřeje, ani nemusí právě panovat tropické teploty," doplnila nakonec městská policie. 

Přestože se tyto výzvy opakují rok co rok, policisté a strážníci podobné případy řeší poměrně často. V polovině července nechali majitelé zavřeného stafordšírského teriéra v autě na parkovišti před zoologickou zahradou v Hluboké nad Vltavou. Vůz byl dokonce zaparkovaný na slunci a pes v něm trpěl přibližně hodinu. I v tomto případě to skončilo smrtí zvířete. 

Více se k události v Hluboké nad Vltavou dozvíte v reportáži (7/2023): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.