Auta na chodníku a lidé chodí po silnici. Obyvatelům se řešení Prahy 8 nelíbí

Projektanti si v Přádově ulici hlavu se šířkou chodníku moc nelámali a chodcům dali jedno privilegium. Mohou jít buď stísněným chodníkem nebo rovnou po silnici. "Odborníci se k tomu vyjadřovali a výsledkem bylo toto řešení. Takže v tuto chvíli nemá cenu diskutovat o jakýchkoliv jiných variantách," uvedl mluvčí Prahy 8 Martin Šalek.

Podle úředníků je tedy v pořádku, že lidé chodí po silnici a auta jsou na chodníku. Nelíbí se to ale některým tamním obyvatelům, prý tam kvůli tomuto nezvyklému uspořádání vznikají nebezpečné situace. Navíc si lidé musejí dát ještě pozor na projíždějící kola v protisměru, kterým je tam povolen průjezd.

[chooze:article;value:432608]

"Mám dvě malé děti a představa, že mi mezi těmi auty budou vybíhat do silnice, kde nejsou vidět, mě docela dost trápí," řekl jeden z oslovených obyvatel. "Kdo se chce vyhnout silnici, má šanci s vypětím všech sil. Maminky s kočárkem ale mají prostě smůlu a na silnici mezi auta prostě musí. Podle vedení Prahy 8 je to asi v pořádku," sdělil další.

"Není pravdou, že není možnost průjezdu kočárku nebo vozíčkářů. To jsou normy, státní normy," brání se Šalek. Podle norem musí být chodník široký minimálně 150 centimetrů. A jak je vidět, tak po chodníku neprojede ani maminka s kočárkem, ani vozíčkář. Řešením by bylo možná zrušit parkovací místa na chodníku a umožnit lidem, aby po něm chodili. To se ale nechystá, současné uspořádání je prý schválené a v pořádku.

"Zóny placeného stání v okolí ulice Trojská jsou vyznačeny dle projektové dokumentace, kterou schválila příslušná městská část," informovala mluvčí Technické správy komunikací hlavního města Prahy (TSK) Barbora Lišková.

Samozřejmě se štáb TV Nova chtěl na absurdní situaci zeptat zastupitele Martina Jedličky (TOP 09), který má dopravu v Praze 8 na starosti. Bohužel od rána na otázky e-mailem neodpověděl a mobilní telefon nezvedal.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.