Tříletá dívka v okně volala o pomoc, policie ji zachránila před pádem

Na dítě, které stojí v okně a potřebuje pomoc, upozornil strážníky v Karviné jeden ze sousedů. Hlídky městské policie okamžitě vyrazily na místo, kde u otevřeného okna dívenku skutečně uviděly. Co nejrychleji vyběhly k bytu a začaly s ní mluvit přes dveře. 

"Ahoj, jak se jmenuješ, kolik máš roků? Maminka je kde? Nevíš?" začal si strážník povídat s dívkou přes vchodové dveře, aby ji držel dál od okna. To mezitím nepřetržitě sledovala další hlídka z ulice. Pokud by dívka od dveří odešla, tak by je strážníci vyrazili a násilím vešli do bytu, aby zabránili případné tragédii. 

[chooze:article;value:514929]

​V přízemí domu byli připraveni i hasiči. Jejich pomoc ale nakonec nebyla zapotřebí. Jeden ze strážníků si totiž s dívkou povídal tak dlouho, dokud domů nepřišla její matka. "Jsem strejda Míša, jako ten medvěd," žertoval s rozrušenou dívkou policista. Její matka strážníkům sdělila, že využila toho, že dcera usnula, a proto si odskočila do obchodu. 

O incidentu už strážníci informovali úřad, který dohlíží na sociálně-právní ochranu dětí. V příštích dnech navštíví úředníci matku dítěte. Za to, že nechala dívku doma bez dozoru, jí hrozí pokuta až 50 tisíc korun. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.