Hasič Zdeněk zemřel při zásahu. Posádky po celém Česku drželi minutu ticha

[chooze:gallery;value:32542]

Je tomu týden, co rodina Hejdukových přišla o svého otce, manžela i syna Zdeňka Hejduka. Mladý hasič zemřel v pouhých 34 letech při nehodě hasičské cisterny, která se převrátila na bok při cestě k požáru na Kolínsku.

Poslední rozloučení začne ve středu ve 13 hodin. Uskuteční se v obřadní síni na kolínském hřbitově. "Snažíme se aspoň s tátou bránit humorem. Že by mi brácha určitě odpustil, že jsem nedopatřením vypadla z parte. Že prý jeho kolegové museli jet hasit suché kytky, které chytly od svíček, co lidé zapalují pietně na místě nehody. Že Zdenda dál zlobí. Nepomáhá to, ale musíme se o to aspoň pokoušet," napsala na facebooku Zdeňkova sestra Hana.

[chooze:article;value:514059]

Kromě blízké rodiny se se Zdeňkem budou loučit i jeho kolegové z hasičského sboru. Po celé republice hasičské sbory uctí památku mladého hasiče minutou ticha. "Denně zasahujeme u desítek nebezpečných událostí a bereme to jako samozřejmost. S takovým rizikem nastupují hasiči do práce každý den. I přesto je to pro nás všechny velká rána," řekl generální ředitel Hasičského záchranného sboru Vladimír Vlček.

Minutou ticha uctili památku tragicky zesnulého kolegy i hasiči v Praze:

Středočeští hasiči uspořádali pro rodinu zemřelého Zdeňka veřejnou sbírku. Na transparentní účet budou moci lidé přispívat až do konce letošního října. Výtěžek poputuje na podporu Zdeňkovy rodiny, zejména jeho manželky a synka.


Na reportáž o havárii hasičské cisterny se můžete podívat zde (20/7/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.