Muž v Plzni zemřel strašlivou smrtí. Uhořel zaklíněný v kontejneru

[chooze:gallery;value:32303]

​Požár kontejneru na elektroodpad vypukl v plzeňské ulici Pod Záhorskem, hasiči hlášení dostali okolo půl čtvrté ráno. Místní obyvatelé webu Krimi Plzeň sdělili, že se v ulici začal ozývat křik. "Někdo tu strašně křičel: 'Lidi, pojďte ke mně, pojďte ke mně!' A někdo ho z okna okřikoval, ať nedělá kravál," popsal událost jeden z nich. 

S informací, že je v nádobě uvězněný člověk, na místo vyrazili kromě hasičů i záchranáři a policisté. Po příjezdu se jim potvrdilo, že uvnitř se skutečně nachází muž. Ten pravděpodobně do kontejneru vnikl proto, aby našel něco, co by mu vydělalo nějaké peníze. Tyto nádoby ale mají otočný kovový buben, kvůli kterému se z nich stává past. Ta nebohému muži připravila strašlivou smrt. 

Omylem totiž uvnitř založil požár – když si chtěl s největší pravděpodobností posvítit zapalovačem. Když hasiči dorazili na místo, z kontejneru byla vidět jen hlava a ruce, zatímco uvnitř hořelo. Vzhledem ke konstrukci nádoby a způsobu zaklínění bylo vyproštění velmi náročné.

[chooze:article;value:490528]

​"Vytvořili jsme z boku jeden otvor, jímž jsme prohasili vnitřek, poté jsme kontejner otevřeli pomocí rozbrusu. Samotné vyprošťování nebylo vůbec snadné. Vzhledem k zaklínění těla ve vhozovém mechanizmu nešlo jen vyříznout bok nádoby, která i tak je z poměrně robustního materiálu," uvedli k zásahu hasiči. 

Když se k muži dostali, pomoci už mu nebylo – uhořel. "Lékařka záchranné služby u muže konstatovala velmi těžká zranění, kterým na místě podlehl," sdělila mluvčí záchranářů Mária Svobodová. 

Hasiči potvrdili, že příčinou požáru byla nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm. Případem se budou nadále zabývat policisté, řekla redakci TN.cz policejní mluvčí Michaela Raindlová. "Totožnost zemřelého známe, jednalo se o muže ve středním věku. Cizí zavinění bylo předběžně vyloučeno, nařízena byla soudní pitva," doplnila. 

Není to poprvé, kdy po zaklínění v kontejneru někdo zemřel. Před dvěma lety vyprošťovali hasiči muže zaseklého v nádobě pro sběr textilu. Ani jemu už záchranáři nedokázali pomoci:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.