Červenec bude teplý a slunečný. Deštníky budou potřeba jen výjimečně

"Předpokládáme, že období do 30. července 2023 bude teplotně průměrné," informovali meteorologové na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Tento týden by měl být podle odborníků teplotně průměrný až slabě nadprůměrný. V noci se teploty budou pohybovat kolem 13 °C. Přes den pak naměříme většinou kolem 26 °C, na konci týdne budou rtuti teploměrů atakovat i tropickou 30. Podobně to pak bude vypadat i v týdnu od 10. do 16. července.

[chooze:article;value:510522]

Další dva týdny (od 17. do 30. července) pak mají být teplotně průměrné. V noci teploty spadnou na 12 °C, denní teploty budu šplhat až k 25 °C.

Co se týče srážek, tak období jako celek má být průměrné až podprůměrné. Deštníky bychom tedy měli vytáhnout jen občas. ČHMÚ předpokládá, že úhrny by v jednotlivých týdnech měly být kolem 15 milimetrů, při bouřkách i ojediněle kolem 30 milimetrů.

Průměrná teplota se v Česku v tomto období pohybuje kolem 18,8 °C. Podle dostupných informací ČHMÚ bylo nejtepleji v roce 2006, kdy teploměry naměřily 22,0 °C. Naopak nejchladněji bylo v roce 1979. Tehdy teploty klesly až k 15,0 °C.

Zemědělci už začali na začátku července sklízet úrodu. Více se dozvíte v následující reportáži:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.