Míru (40) začalo bolet břicho. Za pár dnů táta šesti dětí zemřel

[chooze:gallery;value:32232]

Mírova životní cesta byla ukončena nečekaně rychle. "Po třech týdnech trvající bolesti břicha Míra navštívil lékaře a šest dní po diagnostikované rakovině slinivky břišní opustil ve svém domově tento svět obklopen láskou svých šesti dětí, manželky a rodičů," popsali Mírovi blízcí.

Ten byl živitelem rodiny a jeho manželka Verča zůstala na všechno sama. Musí se postarat o šest dětí, které jsou ve věku 18 let, 16 let, 13 let, 10 let, 7 let a 4 roky. Posledních 18 let nechodila do práce a starala se o chod domácnosti a rodiny. S nejmladším synem je navíc stále doma, do školky totiž nastupuje až v září.

[chooze:article;value:505668]

Jelikož rodina zůstala téměř bez příjmů a výdaje se stále kupí, jejich blízcí se rozhodli požádat o pomoc. Finanční příspěvek by jim pomohl překonat to nejtěžší období, než se vzpamatují z prvotního šoku. Peníze by využili na pokrytí běžných výdajů, jako je jídlo a provozní náklady. 

Ztrátu tatínka jim sice nic nenahradí, ale jejich blízcí nechtějí, aby se dětem život změnil i v dalších směrech. Díky sbírce by i nadále mohly navštěvovat kroužky, jezdit na výlety a žít tak jako jejich vrstevníci. 

Mírova rodina bude vděčná za jakoukoliv částku, od začátku sbírky přispělo již 413 lidí. Pokud chcete také pomoci, můžete tak učinit na stránkách Donio.cz. 

Rodiny to přes nepřízeň osudu nevzdaly. Pomáhá jim Dobrý anděl (12/2022):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.