Vláda schválila konsolidační balíček. Ministři probírají i zvýšení rodičovské

Hlavním a zároveň prvním bodem středečního jednání byl konsolidační balíček. Ten například zavádí místo dosavadních tří sazeb DPH jen dvě nebo ruší více než dvě desítky daňových výjimek. 

Jeho přijetí potvrdil na twitteru ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL). Svůj příspěvek ale po chvíli smazal.

"Ministři za hnutí STAN dnes na vládě podpořili přijetí konsolidačního balíčku v takové podobě, v jaké byl představen 11. května na tiskové konferenci vlády," oznámilo v tiskové zprávě hnutí STAN ve středu večer. Ve Sněmovně chtějí ministři ještě debatovat o technických úpravách.

O jednotlivých opatřeních koalice jednala téměř půl roku, a ministři tak při příchodu na vládu mluvili o tom, že nepočítají s tím, že by ve středu byl ještě prostor pro nějaké větší úpravy. Zároveň ale připustili, že by se balíček ještě mohl změnit ve Sněmovně, a to koaličním pozměňovacím návrhem.

[chooze:article;value:508061]

Některým stranám totiž vadí například systém rozdělování daně z hazardu, který zvýhodňuje obce s větším počtem hracích automatů. Mezi dalšími body, které mají ministři ve středu projednat, je i zvyšování rodičovského příspěvku.

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) navrhuje, aby se od příštího roku příspěvek zvýšil z aktuálních 300 tisíc korun na 350 tisíc.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.