Zásah policistů jako z filmu. Okrádání seniora viděli v přímém přenosu

Když policisté dostali oznámení o podezření, že pečovatelka pravidelně okrádá 82letého seniora, museli vymyslet fintu, jak ji nachytat přímo při činu.

"Sestra využívala toho, že senior má špatnou krátkodobou paměť," vysvětlil policejní mluvčí Jan Daněk. A tak si žena do jeho peněženky chodila pro peníze jako do bankomatu. Celkem si přišla na 120 tisíc. Když to zjistila staříkova rodina, oslovila policii. Jelikož k údajným krádežím ale docházelo v zavřeném bytě, policisté neměli v ruce žádné důkazy, dokud nevymysleli mazaný plán.

"Kriminalisté na základě povolení soudu do bytu nainstalovali kameru. Tuto kameru sledovali online, věděli totiž, kdy zdravotní sestra přijde do bytu," sdělil Daněk.

[chooze:article;value:510462]

Zatímco tedy jeden policista seděl u monitoru, další byli připraveni před domem a čekali na signál. Žena nejprve předstírala, že muži připravuje léky. Jakmile se ale ztratil z dohledu, sáhla po peněžence, aniž by tušila, že peníze do ní narafičili policisté. V jednu chvíli už to vypadalo, že mohou vyrazit do akce, ženu ale znovu vyrušil senior. Když se ujistila, že je čistý vzduch, šla si pro další "přivýdělek".

"Dostali pokyn k tomu, že žena zase provedla krádež, proto ji hned před domem i s penězi zadrželi," uvedl Daněk. Žena už byla odsouzena k rok a půl dlouhé podmínce. Musí také uhradit část způsobené škody. Největším trestem ale pro ní je zřejmě to, že čtyři roky nesmí vykonávat svou profesi.

Pracovala totiž jako profesionální zdravotní sestra v terénu. Policisté navíc zjistili, že kromě krádeží také zanedbávala své povinnosti pečovatelky. V bytě totiž trávila vždy jen pár minut místo hodiny, kterou jí prý rodina štědře platila.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.