Pro šéfa zlínského hokeje si přišla policie. Měl se podílet na krácení daní

Policie ve středu v souvislosti s krácením daně, poplatků a podobných povinných plateb obvinila 9 lidí a 14 firem. Při prohlídkách, které proběhly už v úterý, policisté zajistili finanční prostředky jak v hotovosti, tak i na bankovních účtech a také nemovitosti.

"Kriminalisté prokázali, že obvinění od roku 2016 do listopadu loňského roku s úmyslem krátit daň z přidané hodnoty uměle vytvořili řetězec obchodních společností, v rámci kterých fiktivně poskytovali reklamní služby," doplnila k případu mluvčí policie Simona Kyšnerová.

[chooze:article;value:510117]

​Mezi zadrženými je také generální manažer a jednatel zlínského hokejového klubu Robert Hamrla. "Klub plně spolupracuje s orgány činnými v trestním řízení. Obvinění nemají žádnou spojitost s klubem Berani Zlín a nyní není možné s ohledem na probíhající vyšetřování situaci blíže komentovat," sdělili v tiskovém prohlášení k případu majitelé klubu.

Skupina měla způsobit škodu za více než 20 milionů korun. Sedmi pachatelům za tuto trestnou činnost hrozí až osm let ve vězení, dalším dvěma až deset let.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.