Brutální útok na pražské Letné: Mladou ženu měl znásilnit neznámý muž

V noci na sobotu mělo na pražské Letné dojít k brutálnímu znásilnění mladé ženy. Informace se původně začala šířit po sociálních sítích, kde ji sdílel i účastník první řady soutěže Survivor Česko & Slovensko Matěj Paprčiak.

"Sdílím to proto, že to byla blízká kamarádka kamarádky a hodně to s námi otřáslo," napsal. Podle jeho informací měl být pachatelem vysoký muž tmavé pleti s krátkými dredy. Informaci policie nepotvrdila. Případ ale vyšetřuje.

 "Případem se usilovně zabývají pražští kriminalisté, kteří po pachateli pátrají. V tuto chvíli nemůžeme být více konkrétní, abychom výsledek tohoto pátrání neohrozili," řekl redakci TN.cz mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

[chooze:article;value:507191]

​"Doufáme, že pro vás budeme mít brzy dobrou zprávu o dopadení pachatele. Vše tomu zatím nasvědčuje. Kriminalisté v tento okamžik nemají žádnou informaci, která by nasvědčovala tomu, že někomu hrozí nějaké další nebezpečí. Případní svědci celé události se mohou ozývat na linku 158," dodal.

K situaci se vyjádřil i starosta Prahy 7 Jan Čižinský (Praha Sobě). "Moc mne mrzí, co se stalo, policie koná a budeme to příští týden vše s policií vyhodnocovat. Na napadenou ženu myslím a, pokud bude třeba, pomůžeme," napsal ve facebookové skupině Letenská parta.

Na sociálních sítích vzbudil incident vlnu reakcí. Mnoho lidí upozornilo na to, že park i schody vedoucí do Letenských sadů jsou málo osvětleny. Starosta Čižinský v návaznosti na situaci přislíbil, že se otázka osvětlení bude řešit.

Poslanci jednali o změně definice znásilnění a domácího násilí (04/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.