Řada lidí skladuje chleba v teplých měsících špatně. Vyhněte se pytlíkům

Uchovávání chleba v poživatelném stavu co nejdelší dobu se může zdát jako snadný úkol. Podle odbornice Birgit Brendelové to ale tak snadné není. V teplých měsících ho totiž před rychlým zkažením neochrání ani pro to určené chlebníky, jak uvedla expertka pro web Express.

Jejich účinnost totiž se zvyšující se teplotou klesá. Podle Brendelové dělají lidé chybu i v případě, kdy chleba uchovávají v lednici. Teploty blížící se k bodu mrazu vedou především ke zhoršení chuti.

Chybu děláte i v případě, že necháváte chléb v pytlících z obchodu. Ať už v papírových, tak i v igelitových. Brendelová tvrdí, že se v igelitových pytlících rychleji uvolňuje vlhkost z chleba, která se zachytává na pytlíku. To vede k rychlejšímu rozvoji plísní.

[chooze:article;value:507889]

Nejlepším řešením je tak dávat chleba do keramických nádob. V ideálním případě ho pokládat na stranu, ze které odkrajujete, uvedl deník The Mirror. Keramické nádoby jsou totiž prodyšné a umožňují vzduchu dostatečnou cirkulaci potřebnou k delší trvanlivosti vašeho chleba.

Podobný problém představují v letních měsících i brambory. Pokud je chcete udržet co nejdéle čerstvé, máte podle odborného webu Idaho Potato čtyři možnosti. Těmi jsou skříň, která není u vnější stěny, na dně tmavé spíže, pod kuchyňským dřezem a ve sklepě.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.