Výkaly i soulož u moře. Chorvaty rozzuřili neukáznění turisté

Oblíbené turistické destinace jsou často lemovány cedulemi, které varují, že by se v nich měl dodržovat pořádek a klid. Málokdy se ale stane, že by byl někdo potrestán. Už na začátku června je přitom jasné, že turisté pravidla nedodržují, upozornil deník Slobodna Dalmacija.

Nedávno si například jeden z turistů sundal kalhoty uprostřed náměstí a před všemi si za bílého dne odskočil. Výkaly před historickým divadlem ale nejsou jediným problémem Hvaru.

Chorvatským internetem koluje video dvou turistek, které se rozhodly souložit na nábřeží. Jakmile diskuze o nich utichla, začala se šířit fotografie polonahého páru, který se válí na trávníku v městském parku. Podle kolemjdoucích šlo o hosty tamního hotelu a nejspíš přijeli z Londýna.

[chooze:article;value:507293]

"Městská policie neobdržela oznámení týkající se této události. Jinak by mohla takové jednání na veřejném místě sankcionovat. Pachatele lidé vyzvali, aby se vhodně oblékli, což bez dotazů a prodlení provedli," sdělil starosta Rikard Novak.

O víkendu navíc tamní policie musela řešit násilný útok tří Slováků, kteří kousek od Hvaru řádili na motorovém člunu, upozornil web index.hr. Když je viděl muž, který jim loď pronajmul, vyzval je, aby jim ji vrátili. To se ale turistům nelíbilo a 56letého Chorvata měli zmlátit.

Když přijeli policisté, 29letý Slovák jednoho z nich strčil tak silně, že chorvatský strážce zákona spadl. Při zadržení pak měl do policistů kopat. Další dva turisté, tedy 25letá žena a 34letý muž, je měli urážet a křičet na ně sprostá slova.

Chorvatsko přitvrzuje v boji proti nadměrnému turismu. Jedno z měst zakázalo i kufry na kolečkách (5/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.