Muž používal při sázení základní matematiku. Vyhrál 14krát jackpot

Ekonom a matematik Stefan Mandel přišel na způsob, jak vyhrávat v loterii. Své první dvě výhry získal ještě v rodném Rumunsku. Tehdy si šetřil, aby mohl uniknout komunistickému režimu. To se mu díky penězům podařilo a přestěhoval se s rodinou do Austrálie, píše portál Daily Mail.

"Správně aplikovaná matematika vám může zaručit štěstí," nechal se slyšet Mandel. Přestože si v Austrálii našel slušnou práci, snažil se prolomit i australskou loterii a začal vyhrávat.

[chooze:article;value:488683]

Po 12 výhrách se ale o Mandela začaly zajímat australské úřady. Své štěstí nakonec zkusil i v americké Virginia Lottery, ve které se mu v roce 1992 podařilo získat jackpot, kdy vyhrál 27 milionů dolarů (zhruba 596 milionů korun). Tato výhra byla také nejvyšší, jaké dosáhl.

Tím ale upoutal pozornost loterijní komise, která vše předala k šetření FBI. Čtyři roky se agenti snažili zjistit, zda nedělá něco nelegálního. Nakonec se jim nepodařilo dokázat nic, co by nebylo v souladu s tehdy platnými zákony.

Metoda

Šance na výhru v loterii jsou nízké. Mandel si ale dokázal spočítat maximální počet možných kombinací, které mohly z daných čísel padnout. Následně pak bylo potřeba najít loterie, ve kterých byl jackpot tří a vícenásobně vyšší, než byl počet možných kombinací, informoval portál The Hustle. Díky investorům pak matematik sehnal dostatek peněz, aby vsadil na každou kombinaci.

Tehdy si lidé mohli tikety navíc tisknout sami. Řada zemí poté změnila pravidla loterie, aby nebylo možné tento trik použít. Sázkaři tak už nemohou nakupovat losy ve velkém ani je tisknout doma.

Stefanu Mandelovi je podle informací australského portálu News v současné době požehnaných 89 let. Momentálně žije na tropickém ostrově Vanuatu, který se nachází nedaleko Austrálie, kde si užívá své peníze.

Šťastlivec z Česka vyhrál v loterii jackpot, s přihlášením nečekal (6/2019):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.