MasterChef varuje: Tohle jídlo je nejhorší, co si můžete v zahraničí dát

Cestování je často spojené s gurmánskými zážitky. "Mám obrovský zážitek z Mexika, kdy jsem tam chodil po městě v těch 40 stupních a už jsem nevěděl, kam mám zapadnout. Byl tam takový špinavý stánek, ale stáli u něj lidi, tak jsem se tam šel podívat. Paní tam dělala takové geniální tacos, že bych tam jel hned znovu. Myslím na to poměrně často a chtěl bych se tam někdy vrátit," vzpomínal kuchař a moderátor Roman Staša. 

Jeho slova potvrdila i Lenka Pátek. "Když v zahraničí člověk neví, kam se jít najíst, tak byste měli hledat podniky, kde je hodně místních a stojí na to jídlo třeba i frontu. Nehledejte například v Řecku luxusní restauraci, ale třeba tu, kde jsou na stolech papírové ubrusy a jsou tam Řekové, kteří tam sedí a hodují. Většinou to je záruka skvělého jídla," doplnila. 

[chooze:article;value:504310]

​Na cestách můžete objevit nejlepší jídla, co jste kdy jedli, ale někdy i jejich pravý opak. Roman Staša ale to nejhorší ochutnal právě v soutěži MasterChef Česko. "V jedné výzvě mi dali durian. Jak říká Honza Punčochář, smrdí to jako peklo. Není to příjemná vůně ani chuť a já jsem z toho musel vařit," svěřil se Staša. Durian je tropické ovoce, které se k nám z Asie poprvé dostalo před 600 lety.

Vyhnout se durianu obloukem radí i Pátek. "Je to něco šíleného, já jsem měla možnost to ochutnat v Thajsku. V některých hotelech si to nesmíte ani přinést dovnitř. Místní to zbožňují, stejně jako Číňani. Dá se to tam normálně koupit na trhu. Já to tedy také nemusím, ten odér je neuvěřitelný," dodala Pátek.

"Oni z toho dělají i zmrzlinu a tak. To je úplně šílené. V Singapuru s tím nemůžete ani do veřejné dopravy," uzavřel Staša.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.