Při pádu větroně na Litoměřicku zemřel pilot. Druhý je vážně zraněný

[chooze:gallery;value:31668]

​Záchranářské složky v odpoledních hodinách vyrážely k obci Straškov k vážné letecké nehodě. Do pole na pomezí Ústeckého a Středočeského kraje se zřítil větroň, ve kterém se nacházeli dva piloti. 

Pro jednoho z nich měla nehoda tragické následky. "Jeden pilot zemřel na místě, druhý byl převezen do nemocnice," sdělila redakci TN.cz policejní mluvčí Ilona Gajdošková. To potvrdila i mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková. 

"Operační středisko na místo vyslalo záchranářskou a lékařskou posádku. Jeden muž bohužel zemřel na místě. Druhý utrpěl těžké poranění, lékař mu zajistil dýchací cesty. Po ošetření byl letecky transportován do Ústřední vojenské nemocnice v Praze," upřesnila. 

[chooze:article;value:491403]

​Příčina nehody je zatím neznámá. "Policie ji vyšetřuje," vysvětlila Gajdošková. 

Nejedná se o první leteckou nehodu za poslední týden. V neděli večer se u Klatov při přistávání srazila dvě malá letadla. Při kolizi se zranili čtyři lidé, včetně dvou dětí (psali jsme o tom v tomto článku). V úterý ráno na letišti v Rokycanech spadl ultralight. Pilot skončil se středně těžkým zraněním v nemocnici. 

Více informací k úterní nehodě se dozvíte v reportáži:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.