Zastupitelstvo v Hodkovicích hodiny řešilo vyhazov učitelky, verdikt nepadl

Mimořádné jednání zastupitelstva v Hodkovicích nad Mohelkou provázel nebývale vysoký zájem lidí. Kino bylo plné. Ředitelka čelila těžké palbě otázek velmi rozzlobených lidí, žáků, bývalých absolventů a učitelů. 

Ředitelka nevycházela dobře ale ani se svou dosavadní zástupkyní. "Vedla to tu sama v době koronaviru a perfektně to zvládala," zhodnotila žákyně školy.

[chooze:article;value:481621]

​Vše vyvrcholilo koncem dubna, kdy jí nabídla ani ne třetinový úvazek. "To jsem z existenčních důvodů nemohla přijmout, takže mi byla předána výpověď s tím, že si klidně můžu zavolat právníkovi, ale že to ten den musí být podepsáno," sdělila odvolaná Ivana Drozdová.

Děti za oblíbenou pedagožku demonstrovaly. Od té doby je život ve městě vzhůru nohama. Město se pokoušelo obě ženy usmířit. Na zastupitelstvu se ale jejich antipatie spíš prohloubily.

"Já už jsem všechno řekla," hovořila ředitelka Štěpánka Fabiánová úsečně. "Pokud bude dál ředitelkou, já s ní nebudu dělat," reagovala Drozdová.

Pedagožku podpořilo 17 učitelů. Hrozí výpovědí, jestli ředitelka zůstane ve funkci. Zastupitelé hodkovické radnice se proto radili, jaké vydají usnesení. A to nakonec zní: Bereme si čas, chceme ještě se všemi jednat. "Oni si to rozmyslí, až půjde na lámání chleba," prohlásila starostka města Markéta Khauerová (NEZ).

Rozhodnutí o osudu ředitelky a vyhozené pedagožky padne na neveřejném jednání městské rady 19. května.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.