Vyhazov učitelky v Hodkovicích má dohru. Situaci řeší zastupitelstvo

Před týdnem děti v Hodkovicích nad Mohelkou hlasitě skandovaly jméno odvolané zástupkyně ředitelky, která je vyučovala matematiku. Učitelka totiž byla nově dosazenou ředitelkou postavena před hotovou věc. Buď přijme jen částečný úvazek, anebo musí školu opustit.

"To jsem z existenčních důvodů nemohla přijmout, takže mi byla předána výpověď, že si klidně můžu zavolat právníkovi, ale že to ten den musí být podepsáno," řekla odvolaná zástupkyně ředitelky a bývalá učitelka matematiky Ivana Drozdová.

[chooze:article;value:502701]

​Školu navštěvuje 390 dětí a vyhazov oblíbené učitelky vnímají jako velkou křivdu. Podobně reagovali i učitelé a na podporu své bývalé kolegyně si připnuli zelené stužky. Ředitelka školy tak silnou reakci rozhodně nečekala. Do očí se musela podívat i bývalým žákům školy.

"Měla jsem dvě podmínky, a to, že budeme jednat slušně a že tady nebudou média a nebude se to nijak natáčet," řekla ředitelka školy Štěpánka Fabiánová. Nyní se situace dostala až na jednání mimořádného zastupitelstva. Tam se ukáže, zda i dětský protest může některé věcí změnit.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.