Lékař při porodu utrhl dítěti hlavu. Chtěli to zamést pod koberec, tvrdí rodina

Matka ve 28. týdnu musela na konci dubna do nemocnice. Kvůli komplikacím se lékaři rozhodli porod předčasně vyvolat. Brzy ráno 1. května žena začala rodit. Otec, který v místnosti byl, tvrdí, že viděl, jak jeho dcera mrká a pohybuje ústy. To znamená, že žila, tvrdí. Při zákroku ale podle něj lékař utrhl miminku hlavu, napsal web Globo.

Rodina nyní tvrdí, že nemocnice selhala a následně se vše pokusila zamést pod koberec. Krátce po smrti jejich dítěte měla za nimi přijít zaměstnankyně a dát jim dokumenty, které tvrdí, že postup lékařů byl správný.

[chooze:article;value:503044]

Rodiče vše o dva dny později nahlásili policii. Ta případ nyní vyšetřuje a tvrdí, že se rodině nemocnice omluvila. Zároveň měla nabídnout proplacení pohřbu v případě, že podepíše dokument, podle kterého už byla pitva vykonána v nemocnici tělo se nepředá Právnímu lékařskému institutu, informoval web BAND

Podle nemocnice mělo dítě vývojové poruchy a nemělo šanci přežít. "Během hospitalizace se zhoršoval stav těhotné, která měla zvýšený tlak," uvedla v prohlášení. "Tým vynaložil veškeré úsilí, aby zachránil život těhotné ženy a je odhodlán vše dokázat," dodala.

Nemocnice zaplatí rodičům miliony. Adámek upadl po operaci mandlí do kómatu (4/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.