Drama na palubě letadla. Cestující během letu bodnul jedovatý štír

Indická letecká společnost Air India připustila, že občas se na palubu letadla dostane pták nebo potkan, napadení štírem ale označila za extrémně vzácný případ. Incident se odehrál na konci dubna během vnitrostátního letu z Nágpuru do Bombaje. 

"Po přistání na letišti byla cestující okamžitě ošetřena lékařem a následně převezena do nemocnice. Náš personál jí poskytl veškerou podporu až do propuštění," sdělila letecká společnosti tiskové agentuře ANI. Zdravotní stav ženy neupřesnila, je ale mimo ohrožení života. 

​Poté, co všichni pasažéři opustili letadlo, personál celý dopravní prostředek prohledal. "Náš tým postupoval podle protokolu, provedl kompletní prohlídku a nalezl štíra. Poté letadlo chemicky vyčistil. Upřímně nás mrzí nepříjemnosti a bolest, kterou musela cestující prožít," doplnila společnost Air India. 

[chooze:article;value:501104]

Podobné případy jsou skutečně ojedinělé. I přes bezpečnostní kontroly na letišti se ale občas stane, že na palubu proklouzne něco, co by tam být nemělo. Pokousání zvířetem je ale extrémně vzácné.

Mnohem častější jsou incidenty, kdy neukázněný cestující, zpravidla posilněný alkoholem, pokouše spolucestující nebo personál letadla. Americký úřad pro letectví podle agentury Reuters loni na jaře udělil jedné takové pasažérce pokutu přesahující v přepočtu 1,6 milionu korun. 

Co se nebezpečných zvířat týče, letos ohrozila let soukromého letounu prudce jedovatá kobra, která se usadila rovnou pod sedadlem pilota. Tomu se podařilo zachovat chladnou hlavu a s letadlem se čtyřmi cestujícími nouzově přistál. "Abych byl upřímný, můj mozek jako by si neuvědomoval, co se děje," řekl webu BBC.  

Výpadek motoru způsobil drama na palubě. Letadlo muselo nouzově přistát (1/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.