Reportérka TV Nova popsala, jak lidé na místě prožívali korunovaci Karla III.

"Z toho, co jsem tady viděla, tak můžu jednoznačně říct, že se to vyplatilo. Lidé si nenechali událost zkazit ani špatným počasím, které nás tady trápilo v průběhu celého dne," zhodnotila svou zkušenost reportérka Katka Vodvářková.

Například když po korunovaci začala hrát britská hymna, všichni se na tribuně před Buckinghamským palácem postavili a v pláštěnkách nebo s deštníky hrdě zpívali. Na konci následoval i potlesk.

[chooze:article;value:500231]

​Když se král Karel III. po korunovaci vrátil do Buckinghamského paláce, mohli lidé přijít k paláci blíž, aby pak mohli lépe sledovat slavné mávání z balkonu a přelet letadel. Někteří po otevření zátarasů doslova utíkali, aby si zajistili co nejlepší místo.

"Přelet byl bohužel kvůli počasí výrazně kratší, místo šesti minut trval okolo dvou, i tak to byla ale krásná podívaná a lidem na závěr udělal radost ještě ten fakt, že král a královna vyšli na balkon podruhé, aby se po celém dni pořádně rozloučili," dodala Katka. Shrnutí celého korunovačního dne najdete v reportáži pod titulkem článku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.