Bývalý voják nespokojený s léčbou vystřílel v Atlantě čekárnu u doktora

Muž, kterého později policie identifikovala jako 24letého bývalého příslušníka pobřežní stráže Deiona Pattersona, přišel do Northside Medical v centru města kolem poledne místního času (18 hodin našeho), informovala agentura AP. K lékaři v rušné administrativní čtvrti ho doprovázela matka.

V ordinaci s čekárnou v 11. patře začal krátce nato střílet. Zasáhl pět žen, 39letá byla na místě mrtvá, další ve věku od 25 do 71 let těžce zranil, tři z nich jsou v kritickém stavu.

[chooze:article;value:502760]

​Pachatel se dal na útěk k nedaleké benzince, kde se zmocnil nezamčeného nastartovaného pick-upu a ujel. Následovalo zběsilé pátrání s pomocí tipů od obyvatel i moderních technologií, které registrovaly poznávací značku ukradeného vozu po cestě městem.

Pattersona policisté dopadli před osmou večer zhruba dvacet kilometrů od místa činu. Při zatčení nekladl odpor, uvedla CNN.

Podle matky, která ho k lékaři doprovázela a vyvázla nezraněná, měl bývalý voják pobřežní stráže v ambulanci domluvenou schůzku, neboť nebyl spokojený s léčbou úzkosti a deprese, kterou mu poskytoval zdravotnický systém pro veterány. Chtěl zřejmě předepsat jiný silnější lék a v určité chvíli se rozzuřil a začal střílet.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.