Oblíbená učitelka z Liberecka dostala výpověď. Rodiče i žáci protestovali

Přestože matematika nebývá zrovna nejoblíbenější předmět, Ivana Drozdová, která ji učila na základní škole v Hodkovicích, evidentně oblíbená byla. Drozdová přiznala, že komunikace mezí ní a nově dosazenou ředitelkou školy nebyla dobrá. "Je pravda, že s paní ředitelkou jsme se na některých věcech neshodly, měla jsem jiný názor, ale domnívala jsem se, že žijeme v době, kdy mít vlastní názor a vyjádřit ho se neřeší odvoláním z funkce nebo výpovědí," vysvětlila odvolaná zástupkyně ředitelky Drozdová.

Důvodem vyhazovu měly být obecné neshody a vzájemná nedůvěra. Podle Drozdové jí ředitelka nabídla částečný úvazek. "To jsem z existenčních důvodů nemohla přijmout. Takže mi byla předána výpověď, že si klidně můžu zavolat právníkovi, ale že to ten den musí být podepsáno," dodala Drozdová.

[chooze:article;value:496972]

Reportér TV Nova se samozřejmě pokusil získat i vyjádření ředitelky Štěpánky Fabiánové. Své kroky ale před kamerou obhájit nechtěla. "Jsem měla dvě podmínky, že budeme jednat slušně, nebudou tady média a nebude se to nijak natáčet," sdělila Fabiánová.

Zastat se vyhozené učitelky přišli i bývalí studenti. "Paní učitelku Drozdovou známe dlouhá léta. Víme, že je dobrá. Víme, že je spolehlivá a my jí věříme," řekla maminka jednoho žáka. "Připravovala děti na přijímací zkoušky bez jakýchkoli problémů a potíží," sdělila kolegyně Drozdové Alena Banghová.

Paní ředitelka nebyla k zastižení ani na svém mobilním telefonu. Jak celá věc dopadne, by mohlo být jasnější ve čtvrtek, kdy se mají sejít zástupci žáků s vedením města.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.