Karlovy Vary jsou blíž obchvatu. Projektanti vybrali nejvhodnější varianty

Na začátku bylo devět možností kudy a jak vést obchvat Karlových Varů. Nyní už jsou jen tři. Projektanti nakonec dospěli k závěru, že nejvhodnější je takzvaná tunelová varianta, která by podle aktuálních propočtů vyšla na více než 16 miliard korun. Odhady ceny ale zatím nezohledňují náklady na výkupy pozemků.

Alternativou je okopírovat trasu aktuálního průtahu. Pouze s tím rozdílem, že se silnice zahloubí o několik metrů pod stávající úroveň. Tato varianta je sice nejlevnější, ale podle odborníků také nejméně vhodná.

[chooze:article;value:502126]

Třetí varianta je upravená verze takzvaného velkého obchvatu města, který by začínal na hlavním tahu na Prahu a dále vedl přes obec Otovice, odkud by se přibližoval ke Karlovým Varům.

Z těchto tří variant odborníci nakonec vyberou tu, která by se měla postavit. Poté by se k obchvatu mělo vyjádřit ministerstvo dopravy. Podle zastupitelů je obchvat důležitý kvůli návaznosti na ještě nedostavěnou dálnici D6 z Prahy. Ta by v budoucnu měla do regionu přivést mnohem větší provoz a město bez obchvatu by s ním mělo problémy.

Projektanti ale upozorňují, že obchvat může být postaven až po dokončení dálnice, která by měla být hotová v roce 2028. Se stavbou obchvatu tak počítají nejdříve v roce 2030.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.