PŘEDPOVĚĎ: O víkendu se v Česku výrazně oteplí, sobotu ale pokazí déšť

Meteorologové v úterý varovali před přízemními mrazíky, které by v průběhu tohoto týdne mohly poškodit teplomilnější plodiny. Na pozoru by se pěstitelé měli mít ještě v pátek ráno, jinak se ale Češi mohou začít těšit na příjemné jarní teploty.

"Minimální teploty se dnes ráno pohybovaly kolem 1 °C, odpoledne vystoupí na 10 až 14 °C. Na obloze bude převážně oblačno, později odpoledne a večer polojasno," uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek ráno na twitteru.

V pátek bude oblačno až zataženo, na východě zpočátku místy polojasno. Od západu se může objevovat déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 4 až 0 °C, ojediněle se mohou objevit přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 12 až 16 °C.

[chooze:article;value:501258]

​V sobotu má být přes den ještě o dva stupně tepleji. Slunce se ale bude spíše schovávat za mraky. Na většině území má pršet a místy hrozí i přeháňky i bouřky. Odpoledne a večer bude od západu oblačnosti a srážek ubývat. Nejnižší noční teploty se udrží mezi 10 až 6 °C.

I v neděli má být většinou oblačno, přeháňky už se ale objeví pouze ojediněle. Zatímco v noci teploty klesnou na 8 až 4 °C, přes den vystoupají k 14 až 18 °C.

A teplé jarní počasí vydrží ještě na začátku příštího týdne. Ačkoliv v pondělí bude zataženo a místy se může objevit déšť, nejvyšší denní teploty opět vystoupají k 14 až 18 °C. Nejnižší noční teploty očekávejte mezi 7 ař 3 °C-

Od úterý se začne postupně ochlazovat. Nejvyšší denní teploty začnou klesat na 9 až 13 °C, v noci se budou postupně padat opět k 1 °C. Ve vyšších polohách může začít opět i sněžit.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.