Střílel ze samopalu. Hrozivé detaily o trojnásobné vraždě na Přerovsku

V neděli v noci našli kriminalisté v Boňkově na Přerovsku čtyři těla. Vraždil padesátiletý muž, který přijel za přítelkyní. Ta jediná z lidí, kteří byli v inkriminovanou dobu v domě, přežila. I ji ale vrah zranil. O život přišel její nezletilý syn, jeho babička a partner babičky, majitel rodinného domu. Druhý syn měl obrovské štěstí, že byl byl u své přítelkyně.

Nyní policie sdělila podrobnosti k případu. Vrah nejprve během šroubovákem zranil svou sedmačtyřicetiletou přítelkyni. "Zranil ji na ruce a na krku," popisuje otřesnou událost šéf policejní kriminálky v Olomouckém kraji Jan Lisický.  

Následně šel útočník pro samopal do auta. Zraněné ženě ani jejím příbuzným nepomohlo, že se snažili zabarikádovat v prvním patře svého domu. Útočník bez zaváhání zahájil palbu přes zavřené dveře. I když byla přítelkyně také postřelená, nakonec ale zvládla bez bot utéci do nedaleké hospody, odkud ji záchranná služba odvezla k ošetření v nemocnici.  

Vraha policisté následně vypátrali pomocí vrtulníku s termovizí. Když ale k muži dorazili, byl už bez známek života. 

Neštěstí bylo na tísňovou linku 158 oznámeno v sobotu ve 20:21 hodin. "Jeto velmi smutná a tragická událost. Nejprve jsme se dozvěděli, že na určitém místě dochází k napadení. Oznámení ale nebylo určité, přesto na místo ihned vyrazila prvosledová hlídka policie, která tam byla do osmi minut," říká Radovan Vojta, náměstek z policejního ředitelství Olomouckého kraje. 

"Hlídka na místě zjistila, že v domě odkud přicházelo oznámení, jsou otevřené dveře a svítí se tam. Našli tam tři osoby bez známek života, proto si na pomoc zavolali záložní hlídku. Poskytnutí pomoci v tu chvíli už nemělo smysl," upřesňuje Vojta. 

Zároveň s tím přišlo na tísňovou linku další oznámení z místní restaurace, že se tam nacházela postřelená žena. Policie proto spustila svůj "Plán aktivní útočník". Během několika minut na místo přijely další policejní posily. A vyrazila rovněž zásahová a speciální pořádková jednotka z Moravskoslezského kraje. "Širší místo činu bylo uzavřeno a snažili jsme se co nejrychleji zadržet podezřelého," vysvětluje policejní náměstek.

[chooze:article;value:499940]

Boňkov je část obce Olšovec na Přerovsku. Tato část je schovaná v lesích a žije v ní jen několik obyvatel, takže jsou pochopitelně všichni touto tragédií otřeseni. Po vesnici se také ihned začalo šířit několik odlišných verzí o tom, jak se celá tragédie odehrála.

Motivem činu byla zřejmě žárlivost. Zdali byl útočník pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky, policisté zjistí z nařízené soudní pitvy.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.