Tragédie na školním výletě do Prahy. Chorvatský student spadl z pátého patra

Smutná událost se odehrála v sobotu kolem jedné hodiny ráno v jednom z klubů na náměstí Republiky v Praze. "Došlo tam k pádu 17letého muže z pátého patra. Jednalo se o cizince," sdělil TN.cz policejní mluvčí Richard Hrdina.

Podle portálu Dnevnik.hr mělo jít o studenta střední školy v Poreči, který byl v české metropoli na výletě se svými spolužáky a vyučujícími. V osudnou dobu se s ostatními účastnil večerního programu v klubu.

[chooze:article;value:495509]

"Všichni byli do té chvíle v dobré náladě. Dokonce dětem pustili hudbu. Bohužel to skončilo nešťastně," sdělil pro portál ředitel cestovní kanceláře, která zájezd organizovala, Floris Milohanović.

Chlapec po pádu na místě zemřel. "Vyjížděli jsme k mladému chlapci, který spadl ze zhruba 20metrové výšky. Utrpěl mnohačetná poranění. Resuscitace, kterou záchranáři prováděli asi půl hodiny, byla ale neúspěšná," sdělila mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Příčinu a okolnosti tragédie nyní zjišťují kriminalisté. "Dle prvotního šetření se jednalo o nešťastnou náhodu. Za jeho smrtí nestojí žádná další osoba," doplnil Hrdina s tím, že vyšetřovatelé nařídili soudní pitvu.

"Bavili se tam, jak to dělají mladí. Je tam taková terasa, kam se dalo jít kouřit. A z té terasy spadl mladý muž. Budeme v neustálém kontaktu se soudními lékaři a policií, abychom získali příslušné dokumenty a převezli jsme tělo do Chorvatska," řekla portálu chorvatská velvyslankyně v Česku Ljiljana Pacirovová. 

Podívejte se na reportáž z minulého měsíce, kdy si student měl při běhu propíchnout puškou krk:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.