Ruští vojáci využívají ženy v armádě jako milenky. Když odmítnou, čeká je trest

Sex, nebo šikana. Takovou nabídku dostávají ženy v ruské armádě, tvrdí vojačka Margita, která se nedávno vrátila domů z války na Ukrajině. Zvěrstva, která Rusové páchají i ve svých řadách, popsala deníku Sever.Realii.

Ve zdravotnickém středisku, kam byla Margita umístěna, bylo sedm žen, všechny ve věku 23 až 38 let. Kazdou z nich přiřadili do nějaké čety. "Když jsme tam šly, nevěděly jsme, co se tam děje. A když jsme pochopily, nebylo cesty zpět," vzpomíná Margita.

Ženy prý byly nuceny poskytovat vojákům sexuální služby. Velitelé se je snažili zlomit výhrůžkami i šikanou. Margita se ale rozhodla zůstat silná. A to i navzdory tomu, že se stala objektem zájmu jednoho z velitelů.

[chooze:article;value:497252]

​Jiní muži jí řekli, že si ji jeden z velitelů vyhlédl a že z ní brzy bude polní žena. "Zeptala jsem se, co to znamená, a oni mi řekli, že budu vařit, prát a obšťastňovat," popsala. Velitel pak začal být časem dotěrnější, a když Margita stále vzdorovala, rozhodl se ji potrestat.

"Měsíc jsem byla jen tak na ulici. Když ostatní spali ve stanech a chatrčích, já spala na zemi vedle silnice v malém lesíku. Společně s polními myšmi. Snažila jsem se samozřejmě nějak zahřát. Ale když je vám zima, nikdy nemůžete spát," vypráví.

Margita si ale stála za svým. "Když to pochopil, okamžitě mě poslali k dělostřelectvu. Také na jeho rozkaz. Do červené zóny na frontě. Možná si myslel, že tam zemřu," říká. Většina dívek ale tlaku prý podlehla, ovšem ani to pro ně nemusela být vždy záruka bezpečnosti.

Na vlastní oči prý viděla, jak jeden z důstojníků zastřelil "svou" přítelkyni Světlanu. "Pil. Nebo tam byla nějaká žárlivost, nevím," vzpomíná Margita. Důstojník se pak prý střelil do ruky, aby to vypadalo, že ženu bránil.

[chooze:article;value:496890]

​Kolik ruských žen je podrobeno takovému chování, je otázkou. To, že je ale žen v ruské armádě stále více, dokazuje například to, že podle deníku The Moscow Times se Rusko uchýlilo k náboru rekrutů ze ženských věznic. Důvodem prý má být snaha o nahrazení stále se zvyšujících ztrát na Ukrajině.

Rusko prý ženské vězeňkyně verbuje minimálně od konce loňského roku. Ve vlacích je pak má převážet rovnou na Ukrajinu. Zda byl nábor prováděn na základě dobrovolného zapojení, či naopak, není jasné.

V únoru ukrajinští vojenští představitelé uvedli, že Rusko naverbovalo až 50 vězeňkyň z trestanecké kolonie v Ruskem okupovaném městě Snižne v ukrajinské Doněcké oblasti. Rekruti byli posláni na výcvik do Ruska a následně byli nasazeni v bojích na Ukrajině.

Putin se snaží zastrašit svět. Bělorusko si bere jako jaderné rukojmí, tvrdí odborníci:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.