Putin připravuje Rusko na nekonečnou válku. Bude to na dlouho, přiznal Peskov

"Předpokládám, že očekáváte, že něco řeknu," začal svůj proslov před ruskými elitami Peskov. Deníku The Guardian to prozradil jeden z účastníků, který promluvil pouze s příslibem anonymity.

"Situace bude mnohem těžší. Bude to trvat velmi, velmi dlouho," prozradil o válce na Ukrajině mluvčí Kremlu. Tím podle zdroje britského listu v místnosti dost pokazil náladu. Část z návštěvníků totiž v soukromí z ruské invaze na Ukrajinu radost neměla. 

"Bylo nepříjemné poslouchat jeho řeč. Bylo zřejmé, že varuje, že válka s námi zůstane a měli bychom se připravit na dlouhodobý konflikt," poznamenal účastník.

[chooze:article;value:497252]

Původně měla válka trvat jen pár týdnů. Nyní už ale Putin Rusy připravuje na nekonečnou válku. "Pro nás to není geopolitický úkol, ale úkol přežití ruské státnosti a vytvoření podmínek pro budoucí rozvoj země a našich dětí," řekl nedávno šéf Kremlu při návštěvě jedné z ruských továren.

"Putin prakticky přestal mluvit o konkrétních cílech války. Nenavrhuje ani žádnou vizi, jak by mohlo budoucí vítězství vypadat. Válka nemá jasný začátek ani předvídatelný konec," upozornil analytik Maksim Trudoljubov.

"Putin se jako vůdce nemůže z této války vymanit, aniž by čelil nejvážnějším obviněním a možná i ohrožení života," napsal analytik ve svém komentáři na webu Meduza. Proto musí podle něj buď svého protivníka rozdrtit, nebo stále pokračovat v krvavých bojích.

Putin se snaží zastrašit svět:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.