Obavy o papeže Františka. Hlava katolické církve skončila v nemocnici

Šestaosmdesátiletý papež František byl ve středu hospitalizován v nemocnici v Římě. Jeho mluvčí Matteo Bruni původně uvedl, že se jedná o předem naplánovanou kontrolu, italská média ale tuto informaci zpochybnila poukázáním na fakt, že papežův plán na středu byl na poslední chvíli zrušen.

Nakonec vatikánská tisková kancelář oznámila, že má papež respirační onemocnění, které nespecifikovala. Vyloučila ale covid-19. "V posledních dnech si papež František stěžoval na dýchací potíže a dnes odpoledne se vydal do nemocnice A. Gemelliho. Výsledek lékařské prohlídky ukázal infekci dýchacích cest, která si vyžádá několikadenní nemocniční léčbu," citovala italská tisková agentura ANSA prohlášení Vatikánu. 

[chooze:article;value:494652]

​Podle deníku Corriere Della Sera byl papež do nemocnice převezen sanitkou a vykazoval příznaky srdečních obtíží a únavy. Podle anonymních lékařských zdrojů podstoupil mimo jiné CT vyšetření, které neodhalilo žádný srdeční problém. Přesný zdravotní stav papeže není známý, zdravotníci jej ale údajně nepovažují za znepokojivý. 

Loni se světovými médii šířily zprávy o tom, že se zdraví papeže Františka výrazně zhoršuje. Diskuze se točily kolem jeho nemocného kolena, kvůli kterému byl upoután na vozík. Spekulace přiživilo také předčasné svolání kardinálů loni v srpnu. 

Připomeňte si tehdejší události v reportáži: 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.