Afghánec dostal za dva pokusy o vraždu a znásilnění v Karlových Varech 22 let

Afghánec přijel z Německa, kde žije od roku 2015 jako žadatel o azyl, do Karlových Varů oslavit Silvestra se dvěma kamarády.

"Cizinec měl nejdříve v rámci silvestrovských oslav v Karlových Varech napadnout 37letou ženu. V lesním porostu jí měl způsobit bodnořezná poranění v oblasti hrudníku a potom z místa utéct. O několik minut později, respektive o několik ulic dále, měl napadnout teprve 19letou dívku, měl jí ohrožovat nožem a přitom po ní požadovat pohlavní styk," popsal mluvčí karlovarské policie Jakub Kopřiva.

Podle obžaloby dívku škrtil, dokud neupadla do bezvědomí. Poté ji znásilnil a z místa činu utekl. Během několika okamžiků byl ale dopaden policií, která po něm pátrala už kvůli prvnímu útoku.

[chooze:article;value:451755]

​První napadená žena utrpěla vážná rozsáhlá zranění. Podařilo se jí ale dojít do nedaleké restaurace, kde požádala o pomoc. Podle obžaloby nezemřela jen díky rychlému zásahu záchranářů a následné operaci.

Cizinec před incidentem popíjel v jedné z karlovarských diskoték. Co se stalo poté, co z klubu odešel, si prý nepamatuje. Policie mu tehdy dechovou zkouškou naměřila 1,23 promile alkoholu. Širzád u soudu uvedl, že se necítí vinen a že ho alkohol ovlivnil. Tvrdil také, že mu v klubu někdo možná hodil něco do pití.

"Předtím jsem byl v dobré náladě, pak jsem byl mimo. Ještě si pamatuji, že proti mně běží policista. Chtěl vidět doklady a potom na mě vytasil zbraň. Já si musel lehnout na zem," prohlásil Širzád před soudem. Širzád dostal výjimečný trest 22 let ve věznici se zvýšenou ostrahou, součástí rosudku je i jeho vyhoštění ze země na dobu neurčitou. Rozsudek není pravomocný.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.