Biden rozhodl o odtajnění informací o původu koronaviru. Čína se bouří

Americký prezident Joe Biden podepsal podle informací agentury Reuters zákon, který vyžaduje odtajnění informací o původu koronaviru. Ty mají údajně naznačovat spojitost mezi vypuknutím pandemie covidu-19 a laboratoří v čínském Wu-chanu.

"Musíme se dostat k samému základu původu covidu-19, abychom zajistili, že budeme moci lépe předcházet budoucím pandemiím," uvedl Biden podle deníku TVP World v prohlášení. "Při provádění této legislativy administrativa odtajní a sdělí co nejvíce těchto informací," dodal.

[chooze:article;value:485389]

​Někteří vědci se domnívají, že výzkumníci z Wuchanského virologického institutu nákazu neúmyslně rozšířili. Čína ale teorii o tom, že koronavirus skutečně vzešel z tamní laboratoře, striktně odmítá. Podepsání zákona teď navíc podle tamní zpravodajské agentury čínské vedení označilo za "snahu o manipulaci informací".

Světová zdravotnická organizace (WHO) mezitím vyzvala Čínu, aby sdílela data, která by mohla pomoct k určení původu covidu-19. Mluvčí čínského ministerstva zahraničí Wang Wenbin ale uvedl, že Čína již několikrát pozvala odborníky z WHO do Číny a vyzvala je ke spolupráci. Země stále trvá na tom, že virus nepochází z její laboratoře.

​Státu kvůli covidu chybí stovky miliard. Odborníci poradili, kde je sehnat:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.