Trapas na Oscarech. Diváci mluví o nejhorším rozhovoru všech dob

Jako nejhorší rozhovor všech dob označují fanoušci rozhovor, který vedla modelka Ashley Grahamová během 95. ročníku udílení cen americké filmové akademie v Los Angeles s britským hercem Hughem Grantem.

62letý herec, známý třeba z filmů o Bridget Jonesové, už za svůj život poskytl stovky rozhovorů a odpověděl na tisíce otázek. Během interview s Grahamovou ale zřejmě nebyl v náladě a otevřeně dal najevo své pohrdání jejími otázkami.

Ze začátku rozhovor probíhal poměrně v klidu, i když se Grantovi na otázky odpovídat evidentně moc nechtělo. Například na dotaz, co má na sobě, odpověděl stručně: "Oblek." Grahamová se ho ale následně rozhodla ptát na film Na nože: Glass Onion, ve kterém Grant účinkoval. Zřejmě si ale úplně přesně nezjistila, jakou roli ve filmu herec měl. "Jaké to bylo, být v Glass Onion? Jak zábavné je točit něco takového?" zeptala se moderátorka vesele. 

[chooze:article;value:494581]

​Grantova odpověď byla ale velice strohá. "Sotva v tom filmu jsem, byl jsem tam asi tři sekundy," zavtipkoval Hugh. "Ale i tak to musela být legrace, přišel jste a bavil jste se, že?" snažila se moderátorka zachránit konverzaci. Další hercova odpověď byla ale ještě kratší. "No, skoro," odpověděl herec a odvrátil pohled.

Grahamová už se zvládla jen zasmát a rozhovor ukončit. V záběru je následně vidět, jak Grant ještě zakroutil hlavou a pozvedl obočí. Podle reakcí na sociálních sítích v rozpacích z rozhovoru nebyl jen herec a moderátorka, ale také diváci. "Donutilo mě to zalézt pod hromadu židlí," popsal jeden fanoušek trapnost okamžiku.

"Ashley Grahamová si zaslouží čestného Oscara za to, že vydržela s Hughem Grantem. Nechoďte po koberci, pokud nechcete dávat rozhovory," napsal další. Třetí fanoušek napsal: "Snažil se Hugh Grant poskytnout ten nejnepříjemnější možný rozhovor?" Další diváci ale naopak Grantovi tleskají a rozhovor je pobavil. Hugh Grant podle nich vyhrál Oscara za nejlepší rozhovor.

Grant měl na předávání cen zvláštní roli. Na pódiu předával cenu společně s herečkou Andie MacDowellovou, se kterou před téměř 30 lety zářil ve filmu Čtyři svatby a jeden pohřeb. Velkým vítězstvím nakonec ceny byly pro snímek Všechno, všude, najednou. Proměnil většinu z 11 nominací, mimo jiné v hereckých kategoriích, za režii i za nejlepší snímek.

Oscarovému večeru vévodil snímek Všechno, všude, najednou:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.