Ženy nebudou v Berlíně diskriminovány. Mohou do bazénů nahoře bez

Třiatřicetiletá žena se obrátila na úřad ombudsmana s tím, že se cítí být diskriminována, neboť muži se bez horního dílu plavek koupat mohou. Ochránce práv jí dal ve čtvrtek za pravdu, informoval list Berliner Morgenpost.

Provozní řád veřejných lázní sice koupání ženám bez horního dílu plavek striktně nezakazoval, ale ustanovení o “obvyklém koupacím úboru“ si plavčíci a návštěvníci nevykládali jednotně. Francouzku, která se před rokem a půl opalovala nahoře bez na koupališti v berlínské čtvrti Treptow-Köpenick, dokonce vyvedla policie. Po stížnosti ombudsmana koupaliště zavedlo praxi, že návštěvníci musí mít zahalené primární pohlavní znaky, což jsou genitálie, nikoliv už znaky sekundární, jako jsou prsa.

[chooze:article;value:470955]

​Provozovatel berlínských bazénů a koupališť nyní upřesňuje pravidla pro všechny své provozovny. Napříště bude koupání jen ve spodním dílu plavek možné "pro osoby ženského pohlaví nebo pro osoby s ženským poprsím", cituje Süddeutsche Zeitung. Do rovnosti pohlaví jsou tak zahrnuti i nebinární lidé, tedy ti, kteří se nepovažují za muže, ani za ženu.

V šedesáti berlínských bazénech, koupalištích či lázních se tak podle deníku Tagessspiegel od teď budou potkávat ženy s obnaženými prsy s ženami zcela zahalenými v muslimském koupacím oděvu burkiny, jehož nošení je povoleno, aby návštěvnice bazénů nebyly diskriminovány pro změnu z náboženských důvodů.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.