Vendulka Utěšitelka z Básníků po brutálním útoku: První kroky po vlastních

Marika ze Sněženek a machrů nebo Vendulka Utěšitelka z romantické ságy o Básnících. Jejich představitelka Eva Jeníčková žije už roky ve Spojených státech a posledních pět let prochází nejnáročnějším životním obdobím.

V únoru 2018 ji při venčení psa na pláži v Los Angeles napadli dva agresivní pitbullové. Půvabná brunetka udělala osudovou chybu, navzdory rozsáhlým zraněním nešla hned k lékaři, a tak se potýká s mnohem vážnějšími problémy, než kdyby léčbu nezanedbala. Ta je tak nákladná, že se kvůli ní dokonce dostala do dluhů.

[chooze:article;value:452292]

Do rehabilitace se znovu mohla pustit až loni v létě díky finanční sbírce. "Měla jsem čtyři natrhnuté svaly na pravé kyčli. Střední sedací sval, který je hlavním nositelem tělesné hmotnosti, byl úplně odtrhnutý, ztenčil se a chirurg musel použít dárcovskou šlachu, aby ho znovu připevnil. Utrhly se mi všechny tři hamstringy v zadní části nohy, spojené doslova jen drobnou nití ze spodní části pánve," popsala Jeníčková na instagramu, co se jí stalo.

Léčbu jí doktoři zpočátku nastavili špatně, a tak jí sedací sval postupně téměř úplně zmizel. Tělo ji nezvládalo udržet vestoje. Za poslední půlrok ale udělala ohromné pokroky a tento týden se po dlouhých letech utrpení opět postavila na vlastní nohy. 

"A to jsem si myslela, že to nikdy nepřijde. V mých temných chvílích, kdy se můj faktor X, ten negativní vnitřní hlas, začal prokopávat, jsem o tom pochybovala, že by tohle prokleté šílené zranění mohlo někdy skončit," svěřila se.

[chooze:article;value:290338]

Jeníčková se ale nevzdala a do trénování se pustila naplno. "Dokonce mi řekli, že si mám vzít tabletku na uklidnění, když jsem cvičila v komoře," pokračovala. Nepolevila a vyplatilo se jí to.

"Poprvé po letech jsem se cítila normálně! Stále je před námi hodně práce, ale musím oslavit tento monumentální průlom. Vím, že bez pomoci mnohých lidí okolo mě a vší vaší úžasné podpory na blízko i na dálku bych stále se skřípáním zubů bojovala, abych se přes to dostala," uzavřela u videa, na kterém s pomocí běžeckého pásu NASA konečně alespoň pomalu chodí.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Eva Jenickova (@evickafinky)

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.