Nejenže nehodu vysílali živě. Pár z místa tragédie ukradl mobil mrtvému řidiči

Případ souvisí s tragickou čelní srážkou z 13. ledna, která se stala v okrese Trebišov. Při nehodě vyhasl život 57letého muže. Podle slovenské policie přejel autem do protisměru, kde se čelně srazil s kamionem.

Okolo místa neštěstí zrovna tou dobou projížděl 53letý muž s 36letou ženou. Dvojice vystoupila z auta a zjišťovala, co se stalo. Když na místě zasahovaly záchranné složky, muž vytáhl telefon, začal místo tragédie natáčet a vysílat ho živě na sociální síti, informují tvnoviny.sk.

[chooze:article;value:493923]

​Videonahrávka zachytila i jeho komunikaci se ženou. "Podle dosavadního vyšetřování obvinění po vzájemné dohodě našli na místě dopravní nehody mobilní telefon, který patřil nebohému řidiči, a přisvojili si ho," informovala ve středu policie.

Mobil našla na zemi obviněná žena. S mužem se dohodli, že telefon dají do zastavárny. Nasedli do auta a pokračovali ve směru na Trebišov. Cestou ale dvojici zřejmě začalo hryzat svědomí.

"Pravděpodobně si uvědomili, že nejednali správně a mohou kvůli tomu mít problém. Nalezený mobil místo do zastavárny odnesli na policejní oddělení v Trebišově, kde jej policisté zajistili a celou věc zadokumentovali," dodali strážci zákona.

Oba provinilci si vyslechli obvinění z trestného činu zatajení věci, za což jim hrozí až rok vězení.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.