O prázdninách přibylo opilých dětí. Případ dívky s 1,5 promile řeší sociálka

O zdraví slečny měli strach studenti, kteří šli ulicí Jana Palacha. Byly tři hodiny odpoledne a dívka vypadala, že skutečně potřebuje pomoc. Vrávorala po ulici a hrozilo, že se zraní.

Telefonát na tísňovou linku přijali strážníci a s nimi vyrazila i sanitka záchranářů. Hned se ale ukázalo, že nejde o zdravotní problém, byl to problém s alkoholem.

Zdravotníci dívku vyšetřili a usoudili, že je zralá spíš do postele než na nemocniční lůžko. Nejdřív nadýchala skoro 1,5 promile a hodnota při dalším měření ještě stoupala. To by zhruba odpovídalo vypité lahvi vína.

[chooze:article;value:492207]

​Strážníci zavolali rodičům, ti si pro dceru okamžitě přijeli. Tím to ale nekončí. O opileckém excesu vědí už i sociální pracovníci. A co nevidět se objednají k rodičům na návštěvu, kde zkontrolují, zda v rodině všechno funguje, jak má.

Bohužel to není ojedinělý případ. Prakticky denně se setkávají strážníci s opilými dětmi v ulicích, jejich počet dlouhodobě neklesá. A tomuto trendu napomáhají i jarní prázdniny – děti mají více času a volnější režim.

Před pár týdny ležela v Pardubicích na cyklostezce 15letá dívka, která nadýchala skoro dvě promile alkoholu. Vzápětí ve čtyři hodiny ráno hlídka zastavila dvě opilé dívky, které se evidentně vracely z flámu. Na tom by nebylo nic divného, kdyby jedné nebylo 15, a druhé dokonce 13 let. Jedna nadýchala 1,5 promile alkoholu.

Podobná situace se opakuje i o letních prázdninách. Jen loni pardubičtí strážníci přistihli 30 opilých dětí. A jeden chlapec nadýchal skoro tři promile.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.