Kačenka z babyboxu už našla domov. Nové rodiče si zcela podmanila

Kačenka/Květuška se v babyboxu ve Znojmě ocitla v noci 7. února (psali jsme o tom zde). Netrvalo dlouho a našla novou rodinu. V pátek večer o tom informovala znojemská nemocnice, jejíž personál se doposud o odložené miminko staral.

"Tento příběh se dotkl každého z nás, proto bychom byli rádi, abyste věděli, že ‘Kačenka‘ je již u svých nových rodičů, tedy v teple domova, zahrnuta tím, co nejvíce potřebuje. Rodičovskou lásku a teplou náruč maminky a tatínka," prozradila na facebooku nemocnice.

"Tolik lásky, štěstí, pokory a vděčnosti, kterou jsme viděli při každém setkání rodičů s Kačenkou, bychom přáli zažít každému z vás," dodala.

[chooze:article;value:489372]

​Nejasnosti kolem jména vysvětlila mluvčí nemocnice Petra Veselá už minulý týden. Jméno Kateřina holčičce dala nemocnice po lékařce, která ji vyndala z babyboxu, zatímco zakladatel české sítě babyboxů Ludvík Hess ji pojmenoval Květuše. O tom, jak se děti odložené do babyboxu budou jmenovat, ale definitivně rozhoduje až soud. Holčička se tak nakonec může jmenovat úplně jinak.

Do nového domova si Kačenka/Květuška odvezla kufřík vzpomínek, který jí věnovala nemocnice ve spolupráci s Nadačním fondem La VIDA LOCA. V něm byly například pletené ponožky, svetr či album s jejími prvními fotografiemi. Drobnosti dostala i od samotného ředitele nemocnice Martina Pavlíka.

[chooze:gallery;value:30465]

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.