FBI zasahovala na univerzitě v Delaware. Agenti hledali tajné dokumenty Joea Bidena

V knihovně Delawarské univerzity se podle jejích internetových stránek nachází rozsáhlá sbírka dokumentů z prezidentova působení v Senátu. Vyšetřovatelům se během dvou dnů podařilo získat materiály ze dvou univerzitních míst. Zdroj CNN uvádí, že zatím není jasné, že by zajištěné materiály byly označeny jako tajné. Nyní je zkoumá FBI.

Agenti během prohlídek prozkoumali jak archiv materiálů z Bidenova působení v americkém Senátu, tak dokumenty, které Biden v posledních letech zaslal univerzitě. Molly Levinsonová, mluvčí prezidentova osobního advokáta, se k tomu nevyjádřila a novináře odkázala na ministerstvo spravedlnosti. Stejně tak učinil i mluvčí Bílého domu.

[chooze:article;value:485088]

Více než 1 850 krabic se záznamy nebylo přístupných veřejnosti od roku 2012, kdy se sbírka dostala na univerzitu, uvádí se na webových stránkách.

https://twitter.com/CNN/status/1626013851471806471?cxt=HHwWjoC8jfS-4ZAtAAAA

Prohlídky na Delawarské univerzitě jsou nejnovějším krokem vyšetřovatelů, kteří se snaží najít všechny dosud neznámé utajované dokumenty. Agenti FBI prohledali dva Bidenovy domy ve Wilmingtonu a Rehoboth Beach ve státě Delaware a také washingtonskou kancelář Penn Biden Center.

FBI našla utajované dokumenty v Bidenově domě ve Wilmingtonu a odnesla si odtud také některé materiály z doby jeho působení v Senátu, uvedla CNN. Písemnosti podobného charakteru našla i v jeho kanceláři Penn Biden Center. 

Tajné dokumenty se našly i v Bidenově domě. Sám na ně upozornil (01/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.