Konvičkovou si partner vyhlédl v SuperStar. Snad letos vyjde svatba, doufají

Zpěvačka Markéta Konvičková se už více než deset let řadí k nejtalentovanějším českým hudebnicím. V nedělní Víkendové Snídani ji mohli diváci vidět společně s jejím partnerem Reném Kubošem. A bylo o čem si povídat.

Moderátorům Janu Čenskému a Daně Morávkové například Konvičková popsala, jak vznikala její písnička AMI, kterou věnovala své dceři Amálce. Píseň vznikala v době, kdy byla Konvičková ještě těhotná.

[chooze:article;value:489459]

Pro Konvičkovou to byl neobvyklý zdroj inspirace. "Když jsem otěhotněla, cítila jsem hrozné množství emocí a změn hormonů, tak jsem si to zaznamenala, pak na základě toho jsem napsala píseň pro Amálku," prozradila Konvičková. Malá Amálka se navíc narodila o měsíc dřív, než měla, takže ve videoklipu nakonec také mohla sama vystoupit.

Poprvé mohli lidé spatřit Konvičkovou v prvním ročníku Česko Slovenské SuperStar. Soutěž, která jí změnila život, pro ni byla nezapomenutelným zážitkem. "Jsem strašně ráda, že jsem do toho šla, a klidně bych to udělala znova," zavzpomínala Konvičková.

S jedním ze soutěžících, který se s ní ve finále setkal, spolupracuje dodnes. Se zpěvákem Janem Bendigem teď připravuje novou píseň. "Bude to takové pokračování našich česko-romských romantických duetů," nastínila. Tím však její plány nekončí. Kromě duetu s Bengidem má v plánu do konce roku stihnout vydat ještě aspoň další dvě písničky.

[chooze:article;value:482136]

SuperStar jí změnila život ještě v jednom ohledu. Díky ní totiž poznala svého snoubence, pilota Reného Kuboše. "Já jsem ji poprvé viděl právě v SuperStar. Tehdy jsem říkal bratrovi, že s touhle holkou budu chodit. Na což mi samozřejmě odpověděl 'jasně, brácho, vychladni'. Jenže za tři týdny byla Markéta u nás v rádiu, kde jsem pracoval jako moderátor, a tam přeskočila jiskra," popsal jejich setkání Kuboš.

I když jsou už delší dobu zasnoubení, na svatbu zatím ještě nedošlo. Pokaždé jim totiž termín něco přerušilo, ať už pandemie, nebo narození Amálky. Naděje se však nevzdávají. "Na dobré věci si člověk musí počkat," dodal Kuboš. Oba však doufají, že letos jim to už vyjde.

Svatba ale není jediným plánem, který pár do budoucna má. "Já vím, že nejsem úplně áčková zpěvačka jako třeba Lucie Bílá. Ale chtěla bych si udržet tu pozici a prozpívat se životem, abych si i v těch šedesáti, sedmdesáti mohla říct, že to stálo za to," prozradila Konvičková.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.