Náraz autobusu do školky zabil dvě děti. Nebyla to náhoda, tvrdí sousedé

Tragická nehoda otřásla kanadským městem Laval. Do tamní školky narazil 51letý řidič autobusu, podle svědků jel rychlostí okolo 30–40 kilometrů za hodinu. K události došlo ve středu v půl deváté ráno, kdy se ve školce nacházely děti. Incident nepřežily dvě z nich, uvedl web CBC. Jejich věk není známý. 

Dalších šest dětí bylo převezeno do nemocnice, některé z nich jsou podle agentury Reuters ve vážném stavu. Očekává se však, že všechny přežijí. V péči lékařů skončilo ještě 12 lidí.

[chooze:article;value:488802]

"Podle toho, co jsem viděl, to nebyla nehoda," řekl jeden z obyvatel Lavalu. Řidič podle něj po nehodě vystoupil z autobusu a choval se zvláštně. "Otevřel dveře a svlékl si všechno oblečení. Byl úplně nahý," pokračoval. Část svědků se snažila řidiče zpacifikovat, on při tom celou dobu křičel. 

Zbytek lidí se pokoušel vyprostit děti, které zůstaly pod autobusem. Náraz navíc poškodil i střechu budovy, která se propadala. "Existuje hypotéza, že šlo o úmyslný čin, ale to musí potvrdit vyšetřování," řekl starosta Lavalu Stéphane Boyer. 

[chooze:gallery;value:30306]

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.