Řidič na jihu Čech to pořádně rozjel. Měl 1,5 promile, pistoli a tři zákazy řízení

Divokou sobotní noc předvedl jihočeským policistům muž, který měl v ranních hodinách zavinit hned dvě dopravní nehody. Při té první měl poškrábat stříbrnou škodovku a poškodit její zadní světla, při té druhé dostal smyk před Základní školou Větřní a narazil do betonového oplocení. O plot strhnul velkou část předku svého auta a ujel.

Řidiče policisté vypátrali s pomocí svědků na parkovišti ve Větřní poblíž místního hotelu. K policii se přibližoval s plastovým kufříkem a vykřikoval, že v něm má zbraň. To se nakonec potvrdilo, jen místo skutečně nebezpečné pistole schovával v kufříku revolver na florbertové náboje.

Policisté mu na místě provedli dechovou zkoušku. "Muž policistům nadýchal více než jeden a půl promile alkoholu v dechu. Test na přítomnost jiných návykových látek v těle muž odmítl," sdělil mluvčí jihočeské policie Miroslav Šupík.

[chooze:article;value:488656]

Tím však překvapení, která si muž přichystal, nekončila. Na místo dorazili také policisté z Českého Krumlova a dopravní policie, kteří potvrdili, že muž už v minulosti dostal zákaz řízení. A to hned třikrát.

Na konec si muž schoval ještě jedno velké eso. Z auta vylovil krabičku od cigaret, z níž začal vytahovat uzavíratelné plastové sáčky s bílou krystalickou látkou. "Celkem takto muž vyházel deset sáčků s tím, že už to nechce a že si to policisté mají nechat," doplnil Šupík.

Co přesně v sáčcích bylo, teď policie vyšetřuje. I tak ale má muž zaděláno na problémy. Policie jej podezřívá z ohrožení pod vlivem návykové látky a také z maření výkonu úředního rozhodnutí. Pokud mu prokáže vinu, hrozí mu trest až tří roků vězení.

Na fotografie z divoké noci se můžete podívat zde:

[chooze:gallery;value:30286]

​Záhadná nehoda v pražských Čimicích. Auto se při nehodě převrátilo na střechu:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.