Chlapec (14) našel v lese pušku. Omylem s ní postřelil svou mladší sestru

V úterý museli polští záchranáři převézt do nemocnice 11letou dívku, kterou postřelil její o tři roky starší bratr. Stalo se to v Borowinách, vesnici, která leží mezi Lodží a Varšavou. Chlapec sestru zasáhl puškou, kterou prý našel v lese.

Má jít o zbraň z druhé světové války. Chlapec podle svých slov dívku střelil nešťastnou náhodou. Policii řekl, že zbraň náhle vystřelila ve chvíli, kdy se ji snažil čistit.

[chooze:article;value:483117]

"Mohu jen potvrdit, že v okrese Skierniewice došlo k incidentu, v jehož důsledku utrpěla vážná zranění 11letá dívka. Byla převezena do nemocnice. Vše nasvědčuje tomu, že zranění mají střelný charakter," řekl webu Polsat News Krzysztof Kopania, mluvčí okresního státního zastupitelství v Lodži.

Policie školáka zadržela a tragický případ stále vyšetřuje. "Sbíráme důkazy, na místě probíhají akce, které řídí státní zástupce. V této fázi není možné poskytnout další informace," dodal Kopania.

Web NFP upozornil, že na území Polska se ještě stále nachází velké množství munice z období druhé světové války. V minulém roce se musely evakuovat tisíce obyvatel Vratislavi poté, co dělníci při práci objevili půltunovou leteckou bombu.

Opilý muž střílel z airsoftové zbraně po lidech. Zasáhl i policii (6/2022):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.