Dal si štamprli se sousedem a vyrazil. Petra Pavla čeká perný první den

Od vyhlášení výsledků prezidentských voleb ještě neuplynulo ani 24 hodin a budoucí hlava státu Petr Pavel má už teď program nabitý k prasknutí. Na svou novou funkci si stále ještě zvyká a podle jeho slov to ještě chvíli potrvá.

S počáteční nervozitou se mu ale rozhodl pomoct soused, který Petru Pavlovi přišel pogratulovat se skleničkami a domácí pálenkou. "Jenom symbolicky," nabádal ho zvolený prezident. "Ať to všechno zvládneš," popřál mu soused. "Jsi borec," dodal. Petra Pavla čekalo první den ve funkci hned několik rozhovorů a s prvním začal ještě před odjezdem do práce.

"Ráno jsem říkal ženě, že jsem měl v noci takový sen, že jsem byl zvolen prezidentem a že se z toho snad probudíme," zavtipkoval budoucí prezident hned po ránu s novináři. Z Černoučku vyrážel krátce po deváté hodině.

[chooze:article;value:486997]

​"Dnes nás čeká takový lehčí den, jen několik mediálních vystoupení," dodal. Zároveň prý doufá, že si během dne najde alespoň trochu času pro rodinu. Plánoval se také sejít se svým týmem, aby si společně ujasnili program na další dny.

Kromě rozhovorů s českými médii ale čekaly Petra Pavla i první mezinárodní hovory. Odpoledne se budoucí prezident vrátil do své kanceláře na Pankráci, ze které se nejprve spojil s tchaj-wanskou prezidentkou Cchaj Jing-wen. Následoval hovor s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.

První den v nové funkci zakončí Petr Pavel rozhovorem na Nově. V Roudnici nad Labem vyzpovídá v pořadí čtvrtého prezidenta České republiky moderátorka Bára Divišová a moderátor Rey Koranteng. Živý přenos sledujte od 20 hodin na vašich televizních obrazovkách.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.